94 yolculu uçak binaya çarptı

İran medyasında çıkan haberlere göre, yerel saatle 13:45’te İran ordusuna ait, yolcu ve yük taşımada kullanılan C-130 tipi uçak, Mehrabad Havaalanı yakınlarında 10 katlı bir binanın üzerine düştü. Uçağın Tahran’dan Bender Abbas kentine gitmek üzere havalandıktan sonra acil iniş için Mehrabad’a döndüğü, ancak teknik nedenlerle Azeri mahallesine düştüğü belirtiliyor. C-130 tipi uçak düştükten sonra patlama meydana geldiği ve yangın çıktığı kaydedildi. Yangının halen devam ettiği, helikopterlerın yangına müdahale ettiği bildiriliyor.

TOPLAM CAN KAYBI: 119

İran’ın başkenti Tahran’da düşen bir askeri nakliye uçağının çarptığı binada bulunan 25 kişinin öldüğü duyuruldu.

Tahran radyosu, uçağın çarptığı binada oturanlardan 25 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını duyurdu. 84 yolcu ve 10 kişilik mürettebatın bulunduğu uçakta da kurtulan olmadığı tahmin ediliyor. Böylece can kaybı sayısının 119 olduğu sanılıyor.

İranlı yetkililer, 10 katlı ve 60 daireli binanın her katında 25 olmak üzere, toplam 250 kişinin yaşadığını tahmin ediyor.   

İran ordusuna ait yolcu ve yük taşımada kullanılan C-130 tipi uçak, yerel saatle 13:45’te Mehrabad Havaalanı yakınlarında 10 katlı bir binanın üzerine düşmüştü.

Tahran’dan Bender Abbas kentine gitmek üzere havalandıktan sonra acil iniş için Mehrabad’a dönerken teknik nedenlerle Azeri mahallesine düşen uçaktaki 84 yolcu ile 10 kişilik mürettebatın tümünün öldüğü belirtiliyor.

İRNA, mürettebat ve yolcu olarak uçakta, daha önce açıklandığı gibi 90 değil, toplam 94 kişi bulunduğunu duyurdu. Uçağın çarptığı 10 katlı binada da 60 daire bulunduğu belirtiliyor. Uçağın orduya ait olduğu belirtilirken, yolcuların asker mi, yoksa sivil mi oldukları konusunda henüz bilgi verilmedi.

İran’da 19 Şubat 2003’te ülkenin güneydoğusunda bir İlyuşin-76 askeri uçağının düşmesi sonucu 276 Devrim Muhafızı ve mürettebat ölmüştü.

BİNADAN 16 KİŞİ KURTARILDI

Tahran’da düşen uçağın çarptığı binadan 16 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Tahran İtfaiye Müdürü, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, yürütülen kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 16 kişinin kurtarıldığını ve Tahran’daki çeşitli hastanelere kaldırıldığını, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Uçağın çarptığı binada yaşayanlar arasında ölen olmadığını bildiren yetkili, kazanın meydana geldiği alanda park etmiş halde bulunan araçların da yandığını kaydetti.

Yetkili, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

AP ajansı ise Tahran radyosuna dayanarak, uçağın çarptığı binada oturanlardan 25 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

1119740cookie-check94 yolculu uçak binaya çarptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.