Ağar duruşması 13 Mayıs’a ertelendi

Terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması tamamlandı.

Duruşmada, Avukat Selçuk Kozağaçlı, Hüseyin Şimşek ve İsmail Hakkı İlçi için 342 avukat olarak müdahil talebinde bulunduklarını belirterek, ”Bu kişiler Mehmet Ağar’ın mensubu olduğu iddia edilen suç örgütünce öldürülmüştür” iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, açıkladığı ara kararında, müdahillik taleplerini, CMK’nın 250. maddesi uyarınca, ”sanığın yargılandığı suç bakımından katılma talebinde bulunanların doğrudan zarar gördükleri sabit olmadığından” reddetti.

Mehmet Ağar, ”Suçlu ve suçluyla mücadele etmeyi hayatının bir parçası haline getirmiş bir kişi olarak, suç işlemek için örgüt kurmak iddiasını kabul etmem mümkün değil” dedi.
Değişik görevleri sırasında ”devlete ve millete hukuk ve sadakatle hizmet ettiğini” söyleyen Ağar, ”Suçlu ve suçluyla mücadele etmeyi hayatının bir parçası haline getirmiş bir kişi olarak, suç işlemek için örgüt kurmak iddiasını kabul etmem mümkün değil”  diye konuştu.
Bir sonraki duruşmanın 13 Mayıs 2009 tarihinde yapılacağı davada, Mehmet Ağar duruşmadan vareste tutuldu.

1187570cookie-checkAğar duruşması 13 Mayıs’a ertelendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.