AB, Bush’a casus uçaklarını soracak

Avusturya Dışişleri Bakanlığı AB Müşteşarı Hans Winkler, Avusturya basınına yaptığı açıklamada, Başbakan Schüssel’in AB dönem başkanı sıfatıyla, “Terör zanlısı olarak Guantanamo kampında tutulan insanların durumunu gündeme getireceğini ve kampın kapatılması yolundaki AB ortak önerisini yineleyeceğini” söyledi.

Winkler, CIA, terör zanlılarını sorgulamak üzere AB üyesi ülkelerin hava sahasını kullandığı yolundaki açıklamaların da zirvede gündeme getirileceğini kaydetti.

Bu arada Bush’un, eşi Laura Bush’un önerisi üzerine zirve çerçevesinde ev sahibi Avusturya hükümeti tarafından seçilmiş bir grup üniversite öğrencisiyle milli kütüphanede bir araya gelerek, Irak işgali, İran’ın nükleer programı, Guantanamo kampı gibi güncel konuları görüşeceği bildirildi. Zirvenin yarınki açılış oturumuna katılacak olan Bush’un, toplantıdan sonra, AB Dönem Başkanı Wolfgang Schüssel ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından Viyana’dan ayrılacağı bildirildi.

1130670cookie-checkAB, Bush’a casus uçaklarını soracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.