AB de Talat’ı Kutladı

Komisyon’dan yapılan açıklamada, “Türk Lider Talat’ın seçim başarısı Ada’daki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için olumlu bir ortam yaratacaktır. Bu sonuç, Kıbrıs Türk Toplumu’nun Avrupa Birliği’ne tam entegrasyon istemini teyid etmektedir.” denildi


Komisyon, Kuzey’e yönelik destek faaliyetlerini sürdürme kararlılığında olduğunu da belirtti.


AB geçen yıl söz verdiği mali yardım ve doğrudan ticaret tüzüklerini, Rum tarafı ve Yunanistan’ın engellemeleri nedeniyle halen uygulamaya koymadı.  


DENKTAŞ’TAN KUTLAMA


KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yeni cumhurbaşkanı seçilen Mehmet Ali Talat’ı, Başbakanlık’ta ziyaret ederek kutladı.


Denktaş burada yaptığı açıklamada, görevi, gönül rahatlığıyla Mehmet Ali Talat’a devredeceğini belirtti. ”Desteğimiz, devletin varlığına dayanan bir destek olacaktır” diyen Denktaş, şöyle devam etti:


”Çünkü o da bilir ki desteği olacağım. Ve devlete sahip çıkan bir makam olarak kalıcı bir barış yapması için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Zorlukları aşmanın yolu soğukkanlılıktır. Ben kendisini iyice izledim, yılan gibi soğukkanlı bir adamdır maşallah. Onun için o yönde de Rumu çatlatacak sabrı vardır. İnşallah çok daha iyi günler göreceğiz. Allah yardımcınız olsun.”


Talat da kendisini ilk kutlayan makamın Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Denktaş olduğunu ifade ederek, ”Bugün ziyaretime geldi, çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 

678550cookie-checkAB de Talat’ı Kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.