‘AB ihalelerine Türk işadamları da katılmalı’

Bakan Usar, cumartesi günü KKTC Londra Temsilciliği’nde İngiltere Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Odası yöneticileriyle biraraya geldi. Toplantı öncesinde basına konuşan Usar, AB kredilerinin telekomunikasyon, yol ve trafik yatırımları içir kullanılacağını belirterek, “Brüksel’de ihaleye açılacak projeler için İngiltere’deki Türk işadamlarının da katılarak pay almalarını isteriz. Çevre ağırlıklı pek çok projeye İngiltere Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Odası üyelerinin de ilgi göstermelerini bekliyoruz” dedi.


KKTC’de de mortgage sistemi için yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Usar, “Müteahhitlerimizle birlikte ‘mortgage’ için kaynak arayışındayız. İngiltere Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Odası üyesi işadamlarımızla bu konuda neler yapabileceğimizi de tartışacağız…”


Bakan Usar, KKTC’de Başbakank’a bağlı olarak kurulan “Yatırım Ajansı” ile yabancı sermayeye yönelik bürokrasinin en aza indirildiğini vurgulayarak, “Yeniden yapılanma ile dış yatırımcıların birikimlerinin adanın kuzeyine taşınmasını amaçladık. Her türlü yatırım bilgi ve teşvikleri de Yatırım Ajansı’ndan öğrenilebilecektir…” diye devam etti.


İngiltere Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Durmuş da İngiltere’de yaşayan Türk işadamları olarak KKTC ekonominin kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, İngiliz işadamlarını da KKTC’ye yönlendirmeye çalıştıkları söyledi.


Bakan Usar ve KKTC Londra Temsilcisi Yonca Şenyiğit toplantı sonrasında Kıbrıslı Türk emlak ve inşaat şirketlerinin de yer aldığı Londra Excel Exhibition’da düzenlenen The Home-buyers Show’a katıldı…


FOTOĞRAF: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Akansoy, İngiltere Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Altan Kemal, İngiltere Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Durmuş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, KKTC Londra Temsilcisi Yonca Şenyiğit ve Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim kurulu Üyesi Hasan Gazi

800210cookie-check‘AB ihalelerine Türk işadamları da katılmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.