AB, karikatür yayınından üzgün

AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarını biraraya getiren Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi’nin ardından basın toplantısı düzenleyen dönem başkanı Avusturya’nın Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, karikatürlerin birçok Avrupa medyasında yayımlanmasının ardından yaşanan gelişmelerden derin endişe duyduklarını söyledi. 

”AB Konseyi sözkonusu karikatürlerin dünyanın her tarafındaki Müslümanlar tarafından incitici ve saldırgan bulunduğunu kabul ediyor ve üzüntü duyuyor” diyen Plassnik, ifade özgürlüğünün temel hak olduğunu fakat bu hakkı kullanırken din ve inançlara saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayınlanması nedeniyle bazı acılar yaşandığını kabul eden Plassnik, gelinen noktada yapılması gerekenin ileriye bakarak karşılıklı saygı ruhunun yeniden canlandırılması olduğunu kaydetti.

Plassnik, BM’nin önderliğinde İspanya ve Türkiye’nin başlattığı Medeniyetler İttifakı girişimine ve 1995 yılında Akdeniz’de barış ve güvenliğin tesisiyle ekonomik ve mali işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen Barselona Süreci’ne önem verdiklerini ve desteklediklerini ifade etti.

1124150cookie-checkAB, karikatür yayınından üzgün

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.