AB Karma Komisyon Eşbaşkanı: Hatalıyız

Rum tarafının Avrupa Komisyonu’nca KKTC’ye yönelik hazırlanan doğrudan ticaret ve mali yardım tüzüklerinin hayata geçirilmesini engellemekten vazgeçmesini istedi.


Hollandalı parlamenter,Kıbrıslı Türklere yönelik tüzüklerin hayata geçirilebilmesi için Rum Yönetimi lideri Papadopulos’a baskı yapılması gerektiğini belirtti.


Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kıbrıs’ta bulunan Lagendijk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Mehmet Ali Talat ve Dışişleri Bakanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’la ayrı ayrı görüştü.


Tüzüklerle ilgili görüşünü dün Güney Kıbrıs’taki temasları sırasında Rum yetkililere ilettiğini anlatan Joost Lagendijk,tüzüklerin hayata geçirilememesinden AB’yi sorumlu tuttu ve birliğin bu konudaki yaklaşımının savunulacak bir tarafı bulunmadığını söyledi.


Rumların,doğrudan ticaret tüzüğünün hayata geçirilmesini Kuzey Kıbrıs’ın tanınması şeklinde yorumladıklarını kaydeden Lagendijk,artık bu yorum oyununun sona erdirilmesi gereğine işaret etti.


SATRANÇ’A BENZİYOR


Başbakan Mehmet Ali Talat da, Kıbrıs sorununu”satranç”a benzetti ve sorunun ancak bütünlüklü bir çözümle sona ereceğini söyledi.


Lagendijk, Dışişleri Bakanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’la görüşmesinde de, Rum tarafını, Kıbrıs sorunu çözüme kavuşturulmadan AB’ne üye yapmanın hata olduğunu vurguladı.


Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’a çağrıda bulunarak “Sayın Papadopulos, oynamakta olduğu oyuna artık son vermeli” diyen Hollandalı Parlamenter Lagendijk, AB üyesi ülkelerin de, Papadopulos’u karşılarına alarak “Bizimle yeterince oynadın, artık yeter” demesi gerektiğini söyledi.

1020190cookie-checkAB Karma Komisyon Eşbaşkanı: Hatalıyız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.