‘AB liderlerinin kararı olumlu olacak’

London School of Economics’in Avrupa Enstitüsü ve Bilgi Üniversitesi işbirligiyle düzenlediği ve Türk Genc İsadamlari Derneği tarafından da desteklenen  konferansta konusan Babacan, Türkiye’de gerçeklestirilen siyasi reformlar ve Türkiye’nin AB üyelik sürecini değerlendirerek, Kopenhag kriterlerinin temel çerçeveyi teşkil ettigini belirtti.

 

Babacan,  6 Ekim’de yayımlanan AB Komisyonu ilerleme raporunun Türkiye’nin gerekli kriterleri yerine getirdiğini ifade ettigini soyledi.

 

Devlet Bakanı, Türkiye’nin genç nüfusu, zengin doğal kaynakları ve stratejik konumu ile eşsiz bir noktada olduğunu, doğu ve batı medeniyetleri arasında bir köprü durumunda bulunduğunu belirterek, 17 Aralık’ta AB liderlerinin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine başlamak konusundaki kararlarını vereceklerini ve bu kararın olumlu olacağına inandıklarını vurguladı.

 

Bakan Babacan, hükümetinin iki yıl önce uygulamaya konulan siyasi programa bağlı olduğunu belirterek, bunun sonucunda, 30 yıldır süren kronik enflasyonun ilk kez  tek haneli rakamlara düştüğünü vurguladı.

 

Devlet Bakanı Babacan daha sonra da izleyicilerden gelen çeşitli soruları yanıtladı.

 

1095960cookie-check‘AB liderlerinin kararı olumlu olacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.