AB piskoposları, din özgürlüğü istedi

AB Piskoposlar Komisyonu’ndan (COMECE) üst düzey bir heyetin AB’nin yeni dönem başkanı Finlandiya’nın Dışişleri bakanı Erkki Tuomioja ile yaptıkları görüşmede Türkiye-AB süreci masaya yatırıldı.


30 Haziran’da Turku şehrinde gerçekleştiği belirtilen görüşmede Ankara’nın AB üyelik süreci ve Türkiye’de Hıristiyanlar’a yönelik saldırılar başta olmak üzere, insan hakları ve din özgürlüğü ele alındığı bildirildi.


ABHaber’e göre, Türkiye’nin AB üyeliğinin gündeme geldiği görüşmede din adamları, Türkiye’nin Kopenhag kriterlerini yerine getirmesi gerektiğini dile getirdiler. Türkiye’nin politik olarak Avrupa standartlarına ulaşması şartına dikkat çeken kilise temsilcileri, insan hakları ve din özgürlüğü konusunda adım atılmadığını savundular.


Türkiye’de Hıristiyan din adamlarına yönelik saldırıların son dönemde arttığı ileri sürülen görüşmede, Ankara hükümetinin bu konuda ciddi yaptırımlara gitmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Finlandiyalı yetkililer ise, 6 aylık dönem başkanlıkları sırasında kiliselerle iyi bir ilişki geliştirmek istediklerini dile getirdiler.


 

1031920cookie-checkAB piskoposları, din özgürlüğü istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.