‘AB referandumu’ seçim vaadi oldu

‘AB ve İngiltere’nin beklediği “kritik” konuşmayı İngiltere Başbakanı David Cameron bugün yaptı.

“2015 seçimlerini kazanırsam AB üyeliğini referanduma götüreceğim” diyen İngiltere Başbakanı Cameron, ülkesinin Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılma kararı alması durumunda, “bunun tek gidişlik bir bilet olacağını ve geri dönüş olmayacağını” söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da konuşan Başbakan David Cameron, seçimi kazanması durumunda, ülkesinin AB üyeliğini 2017 yılının sonunda referanduma götüreceğini belirtti.

Borç krizinin Euro Bölgesi’ni zor duruma düşüreceği uyarısında da bulunan Başbakan Cameron, Avrupa Birliği için en büyük tehdidi yeni görüşlere açık olmayanların oluşturduğunu iddia etti.

‘DÜNYADAN SOYUTLANMAYACAĞIZ’
İngiltere’de Avrupa Birliği karşıtlığının hiç olmadığı kadar arttığını savunan Başbakan Cameron, ülkesinin kendisini dünyadan soyutlamaya çalışmadığını söyledi.

İngiltere’de genel seçimlerin en geç 2015’te yapılması planlanıyor. Ancak kamuoyu yoklamaları, şu anda Muhafazakar Parti’nin İşçi Partisi’nin çok gerisinde olduğunu gösteriyor.

Rekor seviyedeki bütçe açığını kapamak için kemer sıkma önlemleri uygulayan İngiltere Başbakanı David Cameron’ın 2015’teki seçimlerde hayal kırıklığına uğrayabileceği belirtiliyor.

OBAMA UYARMIŞTI
İngiltere’nin AB üyeliğini tartışmaya açan Başbakan David Cameron, kısa bir süre önce Obama yönetimi tarafından uyarılmıştı. ABD, İngiltere’nin Avrupa Birliği üyesi olarak kalmasını istiyor.

Euro Bölgesi’nde olmamasına karşın, Avrupa’daki ekonomik krizden doğrudan etkilenen İngiltere, 1973 yılından bu yana birliğe üyeliğini sürdürüyor.

İLGİLİ KÖŞE: İrfan Taştemur / “İngiltere çıksın, yerine Türkiye girsin!”

846220cookie-check‘AB referandumu’ seçim vaadi oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.