‘AB Türkiye’nin büyüklüğünden rahatsız’

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin büyüklüğünün AB’yi rahatsız ettiğini ifade ederek, ”Türkiye’nin AB üyeliği söz konusu olmadan, AB ekonomik güç olabilir ama stratejik güç olamaz” dedi.


Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarı yakaladığını belirten Çiçek, istikrar konusuna son günlerdeki seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajının indirilmesi gerektiği yönündeki tartışmalar nedeniyle vurgu yaptığını söyledi. Çiçek, AB İlerleme Raporu’nda barajların düşürülmesi gibi ifadelerin yer aldığını, Türkiye’nin kendi şartlarına uygun yoldan gitmek suretiyle beklentilerini karşılaması gerektiğini kaydederek, ”Aksi halde Türkiye’de seçimleri yaparsanız, 10-12 parti çıkar, sonuçta Türkiye’yi yönetemezsiniz. Parlamento bir platform olur ama ülke yönetilmez. O zaman başka arayışlar gündeme gelir” dedi.


Gözden geçirmelerin AB’ye tam üyelik için olduğunu ifade eden Çiçek, ”Türkiye’nin bunun dışında beklentisi olamaz, Türkiye’ye başka bir teklif de yapılamaz. Bunu herkesin iyi bilmiş olması gerekir. AB ülkelerinin son zamanlarda verdikleri sözden cayma anlamına gelebilecek bir kısım tekliflerini anlayışla karşılamıyoruz, doğru da bulmuyoruz, taahhütlere de aykırı buluyoruz” diye konuştu.


 

1022440cookie-check‘AB Türkiye’nin büyüklüğünden rahatsız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.