AB Türkiye’yi kaybetmek üzere

Geçenlerde zaten “hak ettiklerinin çok daha fazlasını” almalarına rağmen “daha fazla maaş” isteyerek grev yapan 3000 civarındaki AB memuru ve onlara hükmeden politikacılar ya hala farkında değiller ya da niyetleri kötü! Türkiye her geçen gün AB’den uzaklaşıyor. AB kurumu Eurobarometre tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçları vahim.
AB hala Türkiye’yi doğru düzgün analiz edemiyor ya da yanıltılıyor. AB raporları bunun en açık örneği.
Türkiye Açılım Politikaları yapma uğraşısı içinde çabalarken örneğin Kürt Sorunu’nun çözülmesinden “rant kayıpları” nedeniyle panikleyen Türk ve Kürt “kafatasçıların” her türlü provakasyonu ile uğraşmak zorunda kalıyor. Türkiye ve Ermenistan’ın aynı Almanya ve Fransa örneğinde olduğu gibi dostluk ilişkileri içinde barışı savunan komşular olarak yakınlaşması belli çevreleri çok rahatsız etmekte. Aynı şekilde Türkiye’nin Kıbrıs Sorunu’nu çözme amaçlı kararlı adımları “rantlarını yitirmekten korkan” çevreleri tedirgin etmekte.
AB ise tüm bu gelişmeler doğru gözlemlemekten ve analiz yapmaktan aciz durumda. Türkiye’yi AB üyesi olarak görmek istemeyenlere diyeceğim bir şey yok. Onlar zaten Türkiye’de “basın özgürlüğünden yana değil alamadıkları ihalelerden ya da eskisi gibi at koşturamadıklarından dolayı dertli” medya gruplarıyla ilgilenmeyi çıkarlarına uygun buluyorlar. Avrupa’daki Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olanlar neredeyse “Ergenekoncu” olma yolundalar. Bu da anlaşılır bir durum. Avrupa’daki Türkiye karşıtları ve Ergenekoncular elbette koalisyon oluşturacalar. Türkiye’nin AB üyeliği her iki grubun da çıkarlarına aykırı!
Avrupa’da aklı başında olup da Türkiye’nin AB üyesi olmasının AB için büyük bir kazanım olduğunun bilincinde olanlar ise hata üstüne hata yapmaktalar.
Ankara’nın en fazla desteklenmesi gereken bir dönemde “netice” yerine “Hatice” ile uğraşma hatasının bedeli çok ağır olacağa benziyor. Türkiye Kamuoyu’nun artık AB konusunda “boş vaatlere” karnı tok!
Türkiye daha ne yapsın? Tüm eksikliklerine rağmen işte Açılım Politikaları, işte Kıbrıs’ta canla, başla çözüm arama çabası, işte AB yolunda kanunla perçinlenen alt yapı ve Anadolu’nun çok kültürlü etnik kökenine uygun kadrolaşma!
AB ise “hem kör hem sağır”. Türkiye Kamuoyu’nda son Eurobarometre rakamlarına göre “AB’nin iyi bir şey” olduğuna inananların oranı yüzde 45’lere düştü ve düşmeye devam ediyor.
Türkiye’nin ekonomik sorunları var. İnsanlar çok dertli bu konuda. Ancak ekonomileri Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar kötü olan Bulgaristan ve Romanya’yı “ihya eden” AB’nin Türkiye söz konusu olduğunda aldığı tavır “yetti artık”. AB her geçen gün zaten “hiç” olmadığı inandırıcılığını yitirmekte. AB Türkiye’yi kaybetmekte. Bilmesi gereken gerçek ise: kaybedenin Türkiye değil AB olacağı.
Eğer Türkiye AB’den umudunu kesip üye olmaksızın yola devam ederse AB’deki Türkiye karşıtları hiç sevinmemeliler. Onlar istese de istemese de AB’nin Türkiye kökenli nufusu sürekli artmakta. Aslında AB’li Türkiyelilerin entegrasyonu bile Türkiye’nin AB’ye entegrasyonundan geçiyor.
Günün birinde kendini Türkiye’ye kapatırsa AB’ye Allah Kolaylık versin!

1617370cookie-checkAB Türkiye’yi kaybetmek üzere

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.