AB, yoksulların ormanlarını yok ediyor

Merkezi İsviçre’de bulunan WWF’nin orman uzmanlarınca hazırlanan raporda, ”Avrupa’daki en büyük yasadışı kereste ithalatçısı” İngiltere’nin, her yıl Asya, Afrika ve Latin Amerika’dan Lüksemburg’un iki katından daha fazla alana denk düşen 600 bin hektar ormanın yok olmasından sorumlu olduğu belirtildi.

AB ülkeleri ile Amazon havzası, Kongo havzası, Doğu Afrika’daki ülkeler, Endonezya ve Rusya arasında yapılan ticarete dayanılarak hazırlanan raporda, ticareti besleyen yasadışı ağaç kesiminin yerel toplulukları geçim kaynaklarından yoksun bıraktığı belirtildi.

Yasadışı kereste ithalatında İngiltere’yi Finlandiya, Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda’nın takip ettiği kaydedilen raporda, AB’nin şu anda izlediği, AB üyesi 25 ülke ve üretici ülkeler arasında gönüllü anlaşmaları destekleme siyaseti yerine yasadışı kereste ithalatına zorunlu yasak uygulamasının hayati önem taşıdığı ifade edildi.

WWF Avrupa Orman Programı Başkanı Duncan Pollard, ”AB, dünyanın en önemli ormanlarının korunması ve yoksulluğun azaltılmasına yardımda bir farklılık göstermek istiyorsa daha sert önlem almalı” dedi.

1118680cookie-checkAB, yoksulların ormanlarını yok ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.