AB yolundaki engeller tartışılacak

AB uzmanları, ekonomistler ve uluslararası katılımcıların yer alacağı toplantıda genişleme sürecindeki AB’deki son gelişmeler ele alınacak. Toplantıya Devlet Bakanı Ali Babacan’ın katılması bekleniyor.


“ABD RÜYASI YERİNE AB RÜYASI”


Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu üyesi Burak Karapınar, “Yeni Dünya düzeninde artık sadece zenginlik değil sosyal düzenin bütün olarak adil olması önemli. Bu düzende topluma zenginlik getiren ABD sisteminin bir çok eksikliği var. AB yıllardır ‘ABD rüyası’ olarak görülen fırsatlar sistemine alternatiftir” diye konuştu.


Karapınar: “AB’ye giriş sürecinde Türkiye için yeni bir yol haritası çizildi, bu yolda ilerleyebilmek için ekonomik olarak hangi adımları atmalıyız, hangi stratejik kararlar bizim kaderimizi değiştirebilir, ABD ilişkileri ne yönde etkilenecek ve sözde ermeni soykırımı bu yolda nasıl bir engel teşkil ediyor, son 10 üyenin giriş sürecinde yaşadıkları tecrübeler neydi? Toplantıda bu konuları değerlendireceğiz. Toplumun bütün öğeleri ve bireyleri ile refah ve huzur içinde yaşadığı sistem toplumsal yapıyı bütün olarak düşünür. Bunu gerçekleştirmek zordur ancak AB’nin gittiği yol budur ve Türkiye’nin zenginlikle birlikte sağlayacağı refah toplumuna ancak bu proje içerisinde olunduğunda ulaşılabilecektir” dedi.


Ekonomistler Platformu’ndan yapılan açıklamada toplantıya  Devlet Bakanı Ali Babacan’nın da davetli olduğu belirtilerek “Konferans’ta AB’ye tam üyelik sürecinde Türkiye’nin ekonomik ve politik beklentileri geniş bir perspektiften değerlendirilecek” denildi.


UZMANLAR KONFERANSI


Konferanstaki konuşmacılar ve ele alacakları konular şöyle açıklandı:


“Deutsche Bank Ekonomisti Tevfik Aksoy “AB ye üye olan Balkan ülkelerinin ekonomik durumlarındaki değişimi”, EuroSource Ekonomisti Murat Üçer “Türkiye’nin mevcut pozisyonu ve ekonomik açıdan hangi adımları atmalı” konusunda görüşlerini belirtecekler. Müzakere öncesi Türkiye’nin politik beklentilerini AB Genişleme Uzmanı Cengiz Aktar “Hırvatistan’ın üyeliğinin askıya alınması ve AB genişleme süreci”,  Türkiye-AB Kurucu Üyesi Can Baydarol “Türkiye’nin politik olarak izlemesi gereken yol”, Eurasia Group Türkiye ve Ortadoğu Analisti Kaan Nazlı “Türkiye-ABD ilişkilerinin Geleceği”


BİLGİ İÇİN
Toplantı Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Basın – İletişim: Göksel AKMAN [email protected]
Tel: 0 532 447 31 33
Organizasyon – İletişim:Gizem KORKMAZ [email protected]
Tel: 0 533 248 63 75
Ekonomistler Platformu & BUMED
 http://www.ekonomistler.com


PROGRAM
09:00 Açılış
Burak Karapınar
Yönetim Kurulu Üyesi, Ekonomistler Platformu
Ali Babacan (Teyit bekleniyor)
T.C. Devlet Bakanı
10:00 – 12:00 Ekonominin Yeniden Yapılandırılması
Preston Keaton
Direktör, Eurasia Group
Tevfik Aksoy
Direktör – Baş Ekonomist: Türkiye ve Balkanlar, Deutsche Bank
Murat Ucer
Ekonomist, EuroSource Group
Tolga Ediz
Ekonomist, Lehman Brothers
12:00 – 13:30 Öğle Yemeği


13:30 – 15:30 Politik Gelişmeler
Cengiz Aktar
AB Genişleme Uzmanı
Can Baydarol
Türkiye – AB Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
Emre Gönen
İstanbul Bilgi Üniversitesi, AB Araştırmaları Direktörü
Atilla Yesilada
Ekonomist, EuroSource Group
Kaan Nazlı
Türkiye & Orta Doğu Analisti, Eurasia Group

1019870cookie-checkAB yolundaki engeller tartışılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.