AB Zirvesi Brown’un umudunu azalttı

The Independent’a göre İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un, 2 Nisan’da Londra’da yapılacak G20 Zirvesi’nde ekonomik krizle mücadele için anlaşmaya varılması yönündeki umutları, AB Zirvesi’nde azaldı.

The Guardian ilk sayfasından, İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un ve ABD’de Obama Yönetimi’nin, yeni ekonomi paketleri açıklanması çağrısının, Almanya tarafından reddedildiğini aktardı. Gazeteye göre Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bu tavrı, Berlin’in, Washington ve Londra’yla arasını açacak nitelikte.

The Financial Times ise İngiltere’nin, başka bir konu yüzünden de Fransa ve Almanya’yla arasının açılmak üzere olduğunu duyurdu.

Gazetedeki habere bakılırsa, İngiltere AB ülkelerindeki tüm mali kurumların denetimi için, bağımsız uzmanlardan oluşacak bir kurum oluşturulmasını talep ediyor. Fransa ve Almanya ise İngiltere’nin aksine söz konusu kurumun, birlik üyesi ülkelerin temsilcilerinden oluşmasını ve nitelikle çoğunlukla karar almasını istiyor.

The Times da “AB liderleri büyük reformları reddederken, yeni bir dünya ekonomisi vizyonu da kayıp gidiyor” başlığını attı.

Gazete, İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un, dün başlayan AB Zirvesi sonrası G20 Zirvesi’ne yönelik beklentileri de düşürmeye başladığını öne sürdü. The Times’a göre, Brown’un G20 Zirvesi’ni, 1944’te Bretton Woods’ta yapılan toplantıya benzetmeyi bırakması, bunun işareti. Bretton Woods’ta, 2. Dünya Savaşı sonrası oluşturulacak yeni küresel mali sistem belirlenmişti.

1191780cookie-checkAB Zirvesi Brown’un umudunu azalttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.