AB zirvesinde Türkiye kavgası

AB zirvesine sunulacak genişleme kararlarını ele almak için toplanan AB dışişleri bakanları, Türkiye’nin limanlarını Rumlara açıp açmamasının gelecek yıl yeniden değerlendirme kararı aldı. Dondurulmuş 8 müzakere başlığının açılmasına ise Rumların itirazı engel oldu.

Yarın başlayacak AB zirvesinde onaylanması beklenen kararlarda, Tekrarlanan çağrılara rağmen Türkiye’nin ek protokol yükümlülükleri kapsamında Rumlara limanları açmayı, reddetmesinden derin üzüntü duyulduğu” belirtildi.

SİNİRLER GERİLDİ

Toplantıda Türkiye yüzünden İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner arasında kavga çıktı. ABHaber’e göre, Miliband, Türkiye’nin Avrupa için önemli olduğuna dikkat çekerek üyelik sürecinin iki taraf için de yararlı olduğunu söyledi, Rumların Türkiye itirazlarını da eleştirdi.

Miliband’ın Türkiye’yi savunmasına Kouchner sert tepki gösterince, toplantı AB’nin güçlü iki ülkesinin bakanlarının kavgasına sahne oldu. Genişleme Komiseri Olli Rehn, “Türkiye’yi uyardık. Ek protokol uygulanmadan yeni fasıl açılamaz” dedi.

1226280cookie-checkAB zirvesinde Türkiye kavgası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.