Çabasını takdir etmek şart!

Çanakkale’nin Biga kasabası Koruoba köyünde çiftçilik yapmakla yaşamını sürdüren Sadettin Onay’ın bir başka hikâyesi de ülkemizin saygın edebiyat dergileri arasında olan Notos’da geçen yıl yayımlanmıştı. Eleştirmen Semih Gümüş ve edebiyatçı, roman yazarı İbrahim Dizman’ın övgülerini alan bu hikâyelerin yakın zamanda kitaplaşacağı beklentisi edebiyat çevrelerinde sürüyor.

Hikâyelerini, doğal olarak, içince yaşadığı çevreden ve köy yaşamından seçen Onay’ı köy romancısı, edebiyatçısı saymamak gerekir. Onay’ın bir dönem edebiyatta gerçekçilik akımı sayılan köycülük, köy romancılığı tarzı dışında kalıp daha çok insanın iç dünyasına yaptığı yolculuk, deneysel anlatım tarzı, kurgudaki farklılık gibi yazım ustalığı göstermesi onu kısa zamanda edebiyatın umut vaadeden yazarları arasına soktu.

Onay’ın, yayımcılık dünyasında çok-satan kitaplar, nitelikli kitap ve nitelikli okur arasında yaşanan son dönem sıkıntılarına karşılık inatla yazmaya devam etmesi, çaba göstermesi, üstelik köydeki yaşamını terk etmeksizin İstanbul, Ankara gibi edebiyatın soluk alıp verdiği yerlerin kapısını çalması Açık Gazete ve editör ve yazar kadrosunun da dikkatini çekmektedir. Köy yaşamını sürdüren yazarın çabasını takdir eden Açık Gazete, hikâye sanatında yeni bir nefes olan Onay’ın yanında yer alacaktır.

1547190cookie-checkÇabasını takdir etmek şart!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.