Abbas: Ortalık yangın yerine dönecek

Fransız komünist gazete L’Humanite’nin bugünkü sayısına açıklamalrda bulunan Abbas, “Savaş eylemleri bir son bulmalı ve doğrudan uluslararası gözetim altında siyasi müzakere süreci bir an önce başlamalı ve bu süreçte İsrailli askerler meselesi, İsrail cezaevlerindeki Filistinli ya da Arap mahkumlar meselesinden ya ayrı ayrı ya da birlikte ele alınmalı” ifadesini kullandı.

Abbas, “Bunun için, İsrail işgali altındaki cezaevlerinde çürüyüp giden binlerce Filistinli ve Arap mahkum sorununa bir çözüm bulmak lazım. Uluslararası toplumun ektin bir biçimde müdahale etmemesi halinde ortalığın yangın yerine dönmesinden endişe ediyoruz. Mevcut durum, bölgenin tamamını daha fazla şiddet ve aşırılığa doğru itme riski taşıyor, ki bu da bölgedeki barış güçlerinin, nefret ve aşırıcılık lehine zayıflamasına yol açar” dedi.

Filistin lideri Abbas, İsrail-Filistin anlaşmazlığının çözümünün uluslararası meşru kararlara saygı temelinde yattığını söyledi.

İSRAİL, GAZZE ŞERİDİNİ HAVADAN BOMBALADI

Öte yandan İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde bazı binaları bombaladı. Bölgede yaşayanların saldırı öncesi uyarıldığını belirten İsrail ordusu, vurulan binalardan birinin İslami Cihad üyelerinin füze imal yeri olduğunu açıkladı.

Açıklamada, Hamas üyelerinin füze imalatında kullandığı bir binanın da hedef alındığı kaydedildi.

Ölen veya yaralanan olduğuna dair bir bilgi verilmedi.


 

1132710cookie-checkAbbas: Ortalık yangın yerine dönecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.