Abbas’tan kaçırılan asker için takas önerisi

Abbas, kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’in serbest bırakılmasını sağlayacak herhangi bir anlaşmanın parçası olarak Filistin yönetiminin de halen hapiste bulunan El Fetih’in Tanzim liderlerinden Merwan Barguti ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadet’in serbest bırakılmasını isteyeceğini söyledi.

İsrail Başbakanlığı’ndan bir yetkili ise, Mahmud Abbas’ın tutuklu değişimiyle ilgili bu isteklerine karşılık, Yediot Ahronoth’a verdiği demeçte, ”Unutsun, gitsin” yanıtını vermekle yetindi.

Abbas, bir Arap televizyonuna verdiği demeçte, tutuklu değişimine yönelik olası bir anlaşmayla ilgili görüşmelerde, Mısır’ın oynadığı rolden övgüyle sözetti.

Mısır’ın, kendileri için en iyi olan şeyleri istediğini belirten Abbas, Kahire’nin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde istedikleri her türlü desteği sağladığını kaydetti.

1967 sınırları üzerinden Filistin devletinin kurulmasını ve mülteciler sorununa çözüm getirilmesini istediklerini yineleyen Abbas, son ABD gezisi sırasında ABD Başkanı George W. Bush ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın da, İsrail’in 1967 sınırlarına çekileceği 2 devletli çözümü hala desteklediklerini kaydetti.

 

1137240cookie-checkAbbas’tan kaçırılan asker için takas önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.