ABD, AKP ile arayı açıyor

Washinngton Times’da yer alan bir yorumda “Türkiye’deki laik rejime karşı tehdit oluşturabileceğinden endişe ettiği içen Recep Tayyip Erdoğan’la arasına mesafe koymaya  başladığı” öne sürüldü.


Gazetede Tülin Daloğlu imzasıyla yayınlanan yorumda, ”ABD yetkililerinin, Türkiye’nin laik rejimine bir tehdit empoze edebileceğinden kuşku duymaya başladıkları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarına mesafe koydular” savına yer verildi.


Washington Times’in, ”Başbakanı yanlış okumak” başlıklı yorumunda Saddam Hüseyin’in devrilmesinin ve Irak Savaşı’nın  üçüncü  yılında Türkiye ile ABD arasındaki ”stratejik ortak” ilişkisinin nasıl bir gelişme gösterdiği değerlendirdi.


ABD Başkanı George Bush ‘un Erdoğan’ın nasıl bir lider olduğu konusunda hiçbir fikir sahibi olamadığının savunulduğu yorumda şu görüşlere yer verildi:


”Bugün ABD yetkilileri, Sayın Erdoğan ile aralarına mesafe koyuyor. Parlamentonun, ABD’nin Irak’a girmek için kuzey cephe açma talebini reddettiği için değil, Sayın Erdoğan’ın Türkiye’nin laik rejime bir tehdit empoze edebileceğinden kuşku duymaya başladıkları için…”
 
Başbakan Erdoğan’ın ”ılımlı bir İslami lider” olarak nitelendirilmesinin şaşırtıcı olduğunu öne süren gazete, ”Eğer Sayın Erdoğan, ülkeyi AB üyeliği rayından çıkarırsa kamuoyunun desteğini kaybeder” görüşünü öne sürdü

1029110cookie-checkABD, AKP ile arayı açıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.