‘ABD askerleri en büyük tehdit’

Yoklamada, Türkiye’nin yüzde 12 ile ABD’ye yönelik olumlu görüşün en düşük çıktığı ülke olduğu belirtildi.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan yoklamaya göre, en fazla Türkiye, Ürdün, Mısır ve Endonezya’daki halkın, Irak’taki Amerikan askeri varlığına olumsuz tepkisi bulunuyor.
İngiltere, Fransa, İspanya ve Rusya’da da halk Irak’ta Amerikan varlığının sürmesinin, İran ve bu ülkenin nükleer hırsından daha büyük sorun olduğunu düşünüyor.

Pew’in müdürü Andrew Kohut, Irak’ın, ABD’nin olumsuz imajına etkide bulunan birçok konudan biri olduğunu söyledi.

Batı ülkelerinde, İran’ın nükleer program geliştirmesi ve Filistin seçimlerinde Hamas’ın zafer elde etmesinin ortak kaygılar arasında yer aldığı ortaya konan araştırmada, ABD’nin imajının ve terörle savaşındaki güvenilirliğinin uluslararası alanda gerilemeye devam ettiği sırada Irak’taki durumun en öne geçen sorun olduğu kaydedildi.

Yoklamaya göre, ABD’nin Irak’taki en yakın müttefiki İngiltere’de bile halkın yüzde 41’i, Irak’taki Amerikan askeri varlığını dünya barışı için tehdit olarak görüyor, sadece yüzde 34’ü İran hükümetini tehlike olarak niteliyor.

Pew’in araştırmasının ABD, Çin, Rusya, Mısır, Fransa, Almanya, İngiltere, Hindistan, Endonezya, Japonya, Nijerya, Pakistan, Ürdün, İspanya ve Türkiye’de nisan ve mayıs aylarında her ülkede 900 ila 2000 kişiyle yapıldığı bildirildi.

1130340cookie-check‘ABD askerleri en büyük tehdit’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.