ABD, Assange’nın peşine düşüyor…

Haberde, Amerikan’ın başkan yardımcısı Joe Biden’ın Adalet Bakanlığı’nın Assange’ı eylemleri nedeniyle yasal olarak sorumlu tutmanın yollarını aradığını açıkladığı aktarıldı.

Assange’a karşı getirilebilecek yasal suçlamalara dair bir açıklama yapmayan Biden’ın, Assange sizce 1971 yılında Pentagon belgelerini yayımlayanlar gibi bir belge sızdırıcı mı yoksa ileri teknoloji kullanan bir terörist mi sorusunu, “Bence ileri teknoloji kullanan bir terörist olmaya daha yakın” diye cevapladığı da haberde belirtildi.

Haberde dikkat çeken satırlar şöyle: “Amerikan kongresindeki araştırmacılar tarafından hazırlanan bir rapor, Casusluk Kanunu ve başka bazı kanunların Assange’a karşı suçlama getirilmede kullanılabileceğini, ancak daha önce bu kanunların belge yayımlayanlara karşı kullanıldığı bir örnek olmadığını belirtmişti. Bu ayın başlarında ise bir grup senatör, Wikileaks’e karşı yasal girişimde bulunmayı kolaylaştırmak amacıyla, Amerikan ordusu ve istihbarat servisi için çalışan muhbirlerin ismini yayınlamayı yasadışı hale getiren bir önerge sundu.”

1272090cookie-checkABD, Assange’nın peşine düşüyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.