ABD Başkan Yardımcısı Cheney geliyor

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Beyaz Saray’dan Cheney’nin ofisinden yapılan açıklamaya atfen, “Cheney’nin Türkiye’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceğini” belirtti.

ABD Büyükelçiliği, Beyaz Saray açıklamasında şu ifadelerin yer aldığını kaydetti:

“Başkan Bush, Başkan Yardımcısından karşılıklı ilgi konularını görüşmek üzere önemli ortaklar olan Umman, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Türkiye’yi ziyaret etmesini istemiştir.

Başkan Yardımcısı, Umman Sultanı Kabus, Suudi Arabistan Kralı Abdullah, İsrail Başbakanı Olmert, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Başbakan Feyyad, Türkiye Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile birlikte hükümetlerin üst düzey yetkilileriyle görüşecektir.”

ABD Başkan Yardımcısının ofisinden yapılan açıklamada ayrıca, Cheney’nin temasları sırasında hangi konuların ele alınacağına veya sırasıyla hangi ülkeleri ziyaret edeceğine dair bir bilgi verilmezken, Reuters haber ajansı, Türkiye’de bulunduğu sırada bölgedeki sorunların ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi harekatının gündeme gelmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

ABD Başkan Yardımcısı, petrol fiyatlarının tavan yaptığı bir dönemde Suudi Arabistan’a düzenleyeceği gezi sırasında Kral Abdullah ile de bir araya gelecek.

Cheney’nin, İsrail ile Filistin’den barış görüşmeleriyle daha fazla yol katetmelerini isteyen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın temaslarından kısa bir süre sonra bölgeye gidecek olması da dikkati çekiyor.

1168340cookie-checkABD Başkan Yardımcısı Cheney geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.