‘ABD başımıza çorap ördü’

Polonya Stratejik Araştırmalar ve Tahmiler Merkezi, yayımladığı raporda, Polonya’nın terorist saldırıların tehdidi altında olduğunu duyurdu.

Merkezi Lodz’ta bulunan Stratejik Araştırmalar ve Tahminler Merkezi’nde görevli bilimadamları tarafindan hazırlanan raporda, “ABD’nin en yakın ve en sadık müttefiki olmak Polonya’yı terörist saldırıların hedefi haline getirdi” deniyor.
 
Raporda ayrıca ETA ve İRA gibi organizasyonların radikal islamcılar kadar tehlikeli olmadığının önemine dikkat çekildi.

Raporla ilgili bir açıklama yapan Stratejik Araştırmalar ve Tahminler Merkezi Başkanı Ryszard Machnikowski, muhtemel terrorist saldırıları radikal sağ ve sol grupların üstlenebileceğini söyledi. 

CIA İŞKENCEHANELERİ DE TEHDİTİ ARTIRDI.

Polonya’nın CIA’nın gizli hapishanelerine ev sahipliği yaptığı yönündeki iddiaların ülkeyi terrorist saldırların hedefi haline getirdiğini de söyleyen Machnikowski, saldırının bir intihar bombacısı tarafindan yada hareket halindeki bir arabanın patlaması şeklinde gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi.   

Lodz bilim adamları, Polonya’nın acil olarak bir anti-terör mekanizması kurmak zorunda olduğunu ve yetkililerin derhal harekete geçmeleri gerektigini belirtiyorlar.

FOTOĞRAF: Irak’ta görev yapan Polonyalı asker

1120550cookie-check‘ABD başımıza çorap ördü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.