ABD, bırakılan Sgrena’ya saldırdı!

Sgrena, İtalya’da yayımlanan İl Manifesto için çalışıyor… İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, saldırıda İtalyan gizli servisine bağlı bir görevlinin öldüğünü, gazeteci Giuliana Sgrena’nın da yaralandığını söyledi.

Bilgi almak üzere ABD’nin Roma’daki büyükelçisini de görüşmeye çağırdığını belirten, Berlusconi, ”birilerinin olayla ilgili sorumluluğu alması gerektiğini” vurguladı. Saldırının ardından yaralanan gazeteci, Bağdat’ta bir hastanede tedavi altına alındı.

İstihbarat görevlisi Nicola Calipari ise, gazetecinin serbest bırakılması çalışmalarına katılmıştı. ABD saldırı nedeniyle üzüntü duyduğunu açıkladı.

Irak’taki Amerikan ordusu sözcülüğü ise, kontol noktasına hızla yaklaştığını savunduğu araca ”çok uluslu güç altına görev yapan koalisyon güçleri tarafından ateş edildiğini” bildirdi.

4 ŞUBAT’TA KAÇIRILMIŞTI

İslami Cihad Örgütü, adlı bir grup, gazetecinin kaçırılmasını üstlenmiş ve serbest bırakılması karşılığında İtalyan askerlerin Irak’tan çekilmesini istemişti.

Amerikan güçlerinin saldırısında bir istihbarat ajanının da yaralandığı, diğerinin ise olaydan yara almadan kurtulduğu bildirildi.

KAÇIRILAN 8’NCİ GAZETECİ

Kızılhaç’ta görevli Enzo Baldini adlı bir İtalyan geçen ağustosta kaçırılmış ve kendini İslam Ordusu olarak ytanımlayan bir örgüt tarafından öldürülmüştü.

Nisan ayında da dört İtalyan kaçırılmış, sivil bir güvenlik görevlisi olan Fabrizio Quattrocchi, kendisini kaçıranlar tarafından öldürülmüş, diğer üç kişi de serbest bırakılmıştı. (BBC)

İLGİLİ HABERLER:

Sgrena’ya destek mesajı gönderelim…

Sgrena’ya destek mesajı gönderelim…

Yarım milyon ‘savaşa hayır’ dedi

Sgrena’nın çağrısı mitinglerde…

Gazetecilerin eylemi rehineyi kurtaracak

‘Yanlış adam kaçırdınız!’

 


 

1100360cookie-checkABD, bırakılan Sgrena’ya saldırdı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.