ABD Büyükelçiliği önünde protesto

Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanan platform üyeleri, ellerindeki Lübnan, Filistin, Irak bayraklarıyla, “Ortadoğu halkları yalnız değildir”, “İsrail askeri olmayacağız”, “Katil İsrail, Filistin’den defol”, “Kahrolsun ABD, AB emperyalizmi” sloganları atarak büyükelçiliğin karşısına geldiler.


Protestoculardan bir bölümü, İsrail saldırılarında hayatlarını kaybedenler anısına, kırmızı boyalı temsili kefenlerle yürüyüşe katıldı.


Platform adına yapılan açıklamada, 1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olarak ilan edilmesinin üzerinden 22 yıl geçmesine karşın, emperyalizmin katliamlarının bitmediği, barışın sağlanamadığı ifade edildi.


ABD ve İsrail’in Ortadoğu’da yıllardır sürdürdüğü katliam ve işgallerin her geçen gün şiddetini artırdığı belirtilen açıklamada, Dünya Barış Günü’nde Irak, Filistin ve Lübnan haklarının katledilmeye devam edildiği kaydedildi.


Açıklamada, Birleşmiş Milletlerin “Barış Gücü” adı altında bölgeye asker göndererek katliamlara ortak olduğu savunuldu.


Hükümetin Lübnan’a gönderilecek askeri gücün içinde Türkiye’nin de olmasını istediği belirtilen açıklamada, “Barışın yolu, emperyalizme karşı savaşarak ve sömürüye, katliamlara, işgallere karşı direnen halklara destek vererek açılır” denildi.


Açıklamada, Türkiye’deki ABD ve NATO üstlerinin kapatılması, “emperyalist ülkelerle” yapılan anlaşmaların iptal edilmesi ve Türkiye’den Lübnan’a asker gönderilmemesi için mücadele edileceği kaydedildi.


Açıklamanın ardından, İsrail ve ABD bayrakları yakan protestocular, tekrar Yüksel Caddesine kadar yürüyerek, dağıldılar.



 

1033120cookie-checkABD Büyükelçiliği önünde protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.