ABD Büyükelçisi Jeffrey konuştu

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Davos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında tartışma olması ve Erdoğan’ın oturum yöneticisini protesto ederek paneli terk etmesiyle ilgili gelişmeyi “talihsiz bir olay” olarak nitelendirdi.

Jeffrey, olayın ardından Peres’in Erdoğan’ı aramasından ise memnuniyet duyduklarını söyledi.

Belek’te düzenlenen 17. Antalya Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Konferansı sırasında bir grup Türk basın mensubunun sorularını yanıtlayan Jeffrey, Gazze ya da herhangi bir başka konuda tartışmanın normal olduğunu, ancak bu tartışmanın saygılı biçimde ve diyaloğa faydalı tarzda sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Jeffrey, ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell’ın Türkiye ziyaretini ertelemesinin Davos’ta yaşanan gelişmeyle bir bağlantısının “kesinlikle söz konusu olmadığını”, erteleme kararının Davos’taki olaydan daha önce alındığını vurguladı.

Ziyaretin ertelendiği hususunu, Türk üst düzey makamlarına dün akşam saat 18.30-19.00 civarında bildirdiğini ifade eden Jeffrey, iki tarafın yaklaşık bir haftadır bu ziyareti hayata geçirmek için çalıştığını, ancak zaman sıkışıklığı yüzünden bunun mümkün olmadığını belirtti.

Jeffrey, “Türkiye’nin Batıdan uzaklaştığına” dair yorumların hatırlatılması üzerine de, Türkiye ve ABD’nin iki güçlü müttefik olduğunu vurgulayarak, “Her zaman karşılıklı yarar esasında, önemli konular üzerinde birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

1186760cookie-checkABD Büyükelçisi Jeffrey konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.