ABD de, takım elbiseli haydutların işgalinde

İngiltere’nin sosyal demokrat çizgide ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian’daki yazısında Prof. Zinn, ülkesi ABD’yi kıyasıya eleştirerek; “Amerika, etrafı, içeride ve dışarıda insan hayatına değer vermeyen, özgürlükleri umursamayan, toprağı, suyu, havayı ve torunlarımıza nasıl bir miras bırakacağımızı düşünmeyen takım elbiseli haydutlarla çevrilmiş durumdaki Bush’un kıskacı altında” yorumunu yaptı.

Irak’ın yanısıra ABD’nin de kıravatlı haydutların işgalinde olduğunu öne süren bilimadamı ABD yönetimini şöyle eleştirdi:

“Irak kurtarılan bir ülke değil işgal edilen bir ülke. 2’nci Dünya Savaşı’nda da benzer kurtarmalara tanık olduk. Amerika birçok ülkeyi işgalden kurtardı. Ama şimdi işgalci biziz. Irak’ı Saddam Hüseyin’den kurtardık ama bizimkilerden (kravatlı haydutlardan) kurtaramadık. Aynı şekilde 1898’de Küba’yı İspanya’dan kurtardık ama bizimkilerden kurtaramadık. İspanya’yı kovduk, Küba’da askeri üs kurduk. Irak’ı kurtardıktan sonra Haliburton gibi devler ve petrol şirketlerini buraya yerleşti. Küba’ya anayasa empoze ettik, Irak’ta da aynısını yapıyoruz.”

“Kurtarmaya gittiğimiz Irak’ta, Felluce’nin dörtte üçünü yerle bir ettik. Afganistan’da binlerce kişiyi öldürdük. Yüzlerce kişiyi Guantanamo’ya tıktık” diyen Prof. Zinn, “Bush’un terörle savaşı sadece dışarıdaki masum insanları hedef alan bir savaş değil, ABD’lilerin özgürlüklerine yaşam standartlarına da yönelik bir savaşın da içinde” diye konuştu…

* Prof. Zinn’in A People’s History of the United States” başlıklı bir kitabı da bulunuyor


 

1112370cookie-checkABD de, takım elbiseli haydutların işgalinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.