ABD Dışişleri Bakanı Rice, Ankara’da…

Uçaktan inmeden önce ABD’nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman’dan brifing alan Rice, daha sonra VIP salonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeye geçti.


Görüşmeye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu ve Başbakan Erdoğan’ın danışmanları katıldı. Erdoğan’ın Condoleezza Rice ile görüşmesi 45 dakika sürdü. Diplomatik kaynaklar, Başbakan Erdoğan’ın Rice ile görüşmesinin olumlu geçtiğini söylediler.


Bu akşam, Lavrov ile görüşecek olan Rice, yarın da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.
Rice, Gül ile yapacağı ortak basın toplantısının ardından Türkiye’den ayrılacak.


POLONYA’DA DA KULİS YAPTI



Açık Gazete Polonya Temsilcisi Alpaslan Düven’in haberine göre; Türkiye’ye gitmeden önce Polonya’yı ziyaret eden Rice, Başbakan Marek Belka ve Dışişleri Bakanı Adam Rotfeld’le görüştü.

 

Rice,Başbakan Belka’yı ziyareti  sırasında yaptığı açıklamada “Polonya’nın Irak’taki katkısı olağanüstü. Çok minnettarız.Polonya’ya yardımlarından dolayı teşekkür ederiz”dedi.

 

Dışisleri Bakani Rotfeld de “Irak’taki askerlerimizi geri çekmeyi düsünüyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Başbakan Belka, Rice ile Ukrayna’nın demokratikleşmesi ve ekonomik açıdan gelişmesi için destek aradı.

 

Polonya’lı yetkililer, Rice’dan Polonya’nın yıllardır peşinden koştuğu ABD’den vize kolaylığı istediler. Rice bu istemi “Dayanışmamızı sürdürürsek olumlu gelişmeler olacağı kesindir” diye yanıtladı.

 

Polonya’nın Irak’ta yaklaşık 2 bin 400 askeri bulunuyor. Bugüne kadar 16’sı asker, ikisi gazeteci ve ikisi de Irak’ta görevli sivil olmak üzere toplam 20 Polonyalı hayatını kaybetmişti.
1018790cookie-checkABD Dışişleri Bakanı Rice, Ankara’da…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.