ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Ankara’ya geleceği gün belli oldu

Türkiye-ABD ilişkileri kritik süreçten geçiyor. Türkiye hafta sonu ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ı ağırladı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da perşembe günü Ankara’da olacak. Gündemde Afrin Harekatı ve Menbiç var.

Türkiye-ABD ilişkilerindeki kritik süreçte, Türkiye ABD’den önemli bir ismi ağırladı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı korgeneral Herbert Raymond McMaster İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilenen bilgiye göre görüşmede, McMaster-Kalın görüşmesinde masada Afrin Harekatı, Washington yönetiminin YPG politikası ve olası Menbiç Harekatı vardı.

Görüşmede ikili ilişkileri olumsuz etkileyen konular ayrıntılı bir biçimde ele alındı.

Terörizmin her çeşidiyle ortak mücadelenin geliştirilmesinin yollarının araştırıldı. Görüşmede, Türkiye ve ABD’nin uzun vadeli stratejik ortaklık ilişkileri teyit edildi.

TILLERSON’LA NELER KONUŞULACAK?

İki ülkenin öncelik ve hassasiyetleri konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye, ABD’den üst düzey bir ismi daha ağırlamaya hazırlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson perşembe günü Ankara’ya gelecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan Tillerson’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Ankara temaslarında ana gündem maddesi Zeytin Dalı Harekatı olacak. ABD, operasyonun Menbiç’e uzanmamasını istiyor. Türkiye ise YPG’yi Menbiç’ten temizlemekte kararlı.

Görüşmelerde, bu konudaki görüş ayrılığının önüne geçmek için formüllerin konuşulacağı belirtiliyor. Tillerson’a, YPG’ye verilen silahlar konusundaki rahatsızlık da iletilecek.

2160780cookie-checkABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Ankara’ya geleceği gün belli oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.