“ABD ekonomisi olağandışı belirsiz”

ABD Senatosu Bankacılık Komisyonu’nda konuşan Bernanke, ülke ekonomisinin kalkınmasını desteklemek için gelecekte de halen rekor düzeyde düşük faiz oranlarının muhafaza edilmesi gerekeceğini söyledi.

ABD’de 2008’deki mali krizden bu yana, kredileri ve harcamaları artırmak için faiz oranları, yüzde 0 ile 0,25 arasında tutuluyor.

Ben Bernanke ise toparlanma sürecinde sorunlar görülmesi durumunda, ABD Merkez Bankası olarak ekonomiyi canlandırmak için yeni politikalar uygulamaya da hazır olduklarını belirtti.

Bernanke, Amerikan ekonomisinin tekrar resesyona gireceği yönündeki endişelerin de yersiz olduğunu vurguladı.

ABD Merkez Bankası Başkanı konuşmasında ülke ekonomisinde az da büyüme beklediğini söylemesine karşın, konuşma sonrası New York Borsası’nda Dow Jones Endeksi yüzde 1,3 düşerken; Japonya, Güney Kore ve Hong Kong borsalarında da düşüşler gözlendi.

Zoellick: Kriz 60 milyon kişiyi yoksulluğa itti

Öte yandan Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick de, dünya ekonomisinin son mali krizden toparlanma sürecinin kırılgan ve belirsiz olduğunu söyledi.

Robert Zoellick, Meksika’da düzenlediği basın toplantısında, mali krizin dünya çapında yaklaşık 60 milyon kişiyi yoksulluğa ittiğini belirtti.

Zoellick’e göre bu kişilerin yaklaşık 10 milyonu Latin Amerika’da.

Dünya Bankası Başkanı son 20 yılda özellikle Çin, Hindistan, Meksika, Brezilya ve Sahara Çölü’nün güneyindeki Afrika ülkelerinde yoksulluğun azaltılması yönünde önemli ilerleme sağlandığını ancak bu konuda bazı sorunların hala sürdüğünü söyledi.

FOTOĞRAF: Bernanke konuşmasında Kongre’nin onayladığı mali reform yasasını da övdü

1252140cookie-check“ABD ekonomisi olağandışı belirsiz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.