‘ABD emperyalizmine karşı birleşelim’

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta düzenlenen büyük bir mitingde konuşan Chavez, Washington yönetiminin Kuzey Amerika Ticaret Anlaşması NAFTA’yı, Latin Amerika ülkelerini de kapsayacak genişletme girişimlerine sert tepki gösterdi. Venezuela lideri önerilen tasarının ”cehenneme kadar yolu” olduğunu söyledi.

Simon Bolivar’ın 300 yıl önce Amerika kıtasını özgürleştirmedeki tarihi rolüne sık sık göndermeler yapan Chavez, şimdi Bolivar örneğini izlemenin zamanının geldiğini de sözlerine ekledi. Venezuela halkını, Washington’un saldırgan emperyalistlerine karşı özgürlük mücadelesi vermeye çağıran Chavez ayrıca, ülkesindeki devrimin durdurulmasının da mümkün olmadığını söyledi.

Hükümet tarafından düzenlenen miting, Meksika ile Venezuela arasında, serbest ticaret anlaşması nedeniyle yaşanan diplomatik kriz sonrasında yapılması dikkat çekti.
Washington’un önerisini kabul ettirmek için devreye giren Meksika liderine Chavez’in tepki göstermesi, diplomatik kriz yaratmıştı.

Partisinin sembolü kırmızı renkli gömleği ve kafasındaki Meksikalılara özgü, geniş çember biçimindeki şapkasıyla, Venezuela lideri, binlerce destekçisine seslenirken kürsüde, Meksika’dan geri çağrılan Büyükelçi Vladimir Villegas de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Chavez, dinleyicilere, 7 yıl önce işbaşına geldiğinde Amerikalı danışmanların kendisine, burnu ve ağzının biçimini estetik ameliyatla değiştirmesini önerdiklerini belirterek, “Ama ben koca ağzımı seviyorum ve davranışımla ağzımı başkaları istedi diye değiştirmeyeceğim” diye konuştu. (BBC)

1118580cookie-check‘ABD emperyalizmine karşı birleşelim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.