ABD: Erdoğan’ın çağrısı demokratik

ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerin tarihinin öne alınması çağrısının, Türkiye’deki cumhurbaşkanı seçimi tartışmasının demokrasi ve anayasa çerçevesinde çözümlenebileceği anlamına geldiğini söyledi.


Bryza, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin ardından A.A’ya yaptığı açıklamada, “Bu çağrı, mevcut cumhurbaşkanı seçimi tartışmasının, Türkiye’nin demokratik ilkeleri ve anayasal süreçleri çerçevesinde çözümlenebileceği anlamına geliyor” dedi.

Matt Bryza, Türkiye’nin siyasi geleceğinin, bu demokratik ilkelere ve anayasal süreçlere göre belirlenmesinin çok büyük önem taşıdığını belirtti.

Bryza, “nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu laik bir cumhuriyet olan Türkiye’de demokrasinin derinleşmesi, Türkiye’nin çok ötesine taşan bir umutlu gelişme ve ilham kaynağı niteliğini taşıyor” diye konuştu.
Bryza, açıklamasının sonunda, “Türkiye’nin bütün liderlerinin, seçmenin iradesine saygı göstereceğini öngörüyoruz” dedi.

1150470cookie-checkABD: Erdoğan’ın çağrısı demokratik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.