ABD füze denedi…

ABD ordusunun, başarılı bir savunma füzesi denemesi yaptığı bildirildiBir gemiden fırlatılan Scud füzesinden 3 dakika sonra ABD 6. Hava Savunma Topçu Taburu askerleri tarafından fırlatılan füzenin hedefi Büyük Okyanus üzerinde vurduğu kaydedildi.

Terminal Yüksek İrtifa Alanı Savunma (THAAD) adı verilen savunma sisteminin, tıpkı Patriot füzesavar savunmalar gibi balistik füzeleri uçuşlarının son dakikasında devre dışı bırakmak amacıyla tasarlandığı, ancak bu yeni sistemin Patriotlardan farklı olarak hedefleri daha yüksek irtifadayken vurarak daha geniş bir alanı savunabildiği kaydedildi. THAAD füze savunma sisteminin ilk başarılı denemesi, ABD’nin New Mexico eyaletine bağlı White Sands Füze Alanı’nda geçen yıl yapılmıştı. Füze Savunma Ajansı, THAAD denemesinin New Mexico’daki sahanın, ordunun istediği ölçüde büyük olmaması nedeniyle Hawaii’ye taşındığını duyurdu.

Füze Savunma Ajansı Sözcüsü Pam Rogers yeni sistemin Patriot savunma sistemlerinin yerini almak değil bu sistemleri tamamlamak amacıyla tasarlandığını belirtti.

1149380cookie-checkABD füze denedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.