ABD ile karada ortak devriye başladı

TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri Unsurlarının Fırat’ın Doğusuna yönelik ilk müşterek kara devriyesi başladı. Devriye gerçekleştirecek askeri konvoy sınır hattını geçti.

TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye’de Fırat’ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında ilk ortak kara devriyesine başladı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımda, “Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında; ​TSK ve ABD personeli, kara araçları ve İHA’ların iştirakiyle ilk müşterek kara devriyesine Akçakale güneyinde, Suriye tarafında başladı” denildi.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin 30 kilometre doğusunda Türk bayraklı 6 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluştu.

TSK ve ABD unsurları, sınırdan Telabyad kırsalında güneye doğru hareket etti. Devriye faaliyetine helikopterle hava desteği de verilmeye başlandı. Sınır hattındaki hava ve kara hareketliliği sürüyor.

Bu arada, sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip ediyor.

Devriyenin öğlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Eğer ABD Fırat’ın doğusundaki devriye atmayı bizim silahlı kuvvetlerimizle kabul ediyorsa Türkiye’nin girişimi ile söz konusudur” dedi.

Katıldığı televizyon programında TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri Unsurlarının Fırat’ın Doğusuna yönelik ilk müşterek kara devriyesine başlamasını değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye burada önleyici, düzenleyici bir rolü ve pozisyonu yönetiyor. Bölgede Türkiye, tarihsel sorumluluğunu yerine getiriyor. Burada işimizin kolay olmadığını söylemeliyiz. Bu coğrafyanın tam kalbindeyiz ama aynı zamanda bu coğrafyanın geçiş noktasıyız. Bugün eğer Amerika, Fırat’ın doğusunda bizim silahlı kuvvetlerimizle devriye yapmayı kabul ediyorsa bu Türkiye’nin girişimiyle oluşmuştur. Orada güvenli bir bölge oluşuyorsa bu Türkiye’nin ortaya koyduğu çabalarla ortaya çıkmıştır” dedi.

FETÖCÜLERİN İADESİ

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Soylu, “Biz hala FETÖ’cüleri Interpol arayıcılığı ile arayabilme kabiliyetine sahip olamadık. Interpol bunları hala terör suçlusu olarak görmüyor” dedi.

Soylu, “Dün patlatılmak istenen 5 kilo TNT patlayıcı yakaladık. Türkiye bu konuda ciddi bir mücadele veriyor” açıklamasını yaptı.

2332790cookie-checkABD ile karada ortak devriye başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.