ABD Irak’ta ev bombaladı: 7 sivil öldü

Polis ve hastane kaynakları, ölenlerin 5’inin yaşları 4 ila 8 olan çocuklar olduğunu, aralarında 4 ila 10 yaşlarında 3 çocuğun da bulunduğu 5 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kuzeydeki Amerikan güçlerinin sözcüsü Yarbay Michael Donnelly, 12 kişinin bölgede keşif yapan Amerikan askerlerine ateş açtıktan sonra bir kamyonla kaçtığını, kendilerini takip eden pilotsuz uçağın bu kişilerin bir eve girdiğini tespit ederek, evi bombaladığını söyledi.

Amerikalı sözcü, ölen sivillerin sayısını doğrulayamayacaklarını, ancak askerlerine saldıran 12 kişinin eve girdiğini teyit edebileceklerini ifade etti. (AA/ID/CAN)

MEZHEPLER ARASI UZLAŞMAYI TEŞVİK GİRİŞİMLERİ

Öte yandan Iraklı Sünni, Şii ve Kürt liderleri, ülkedeki mezhepler arasında uzlaşmayı teşvik girişimlerinin bulunduğu bir bildiri imzaladı.

Aralarında Başbakan Nuri El Maliki’nin de bulunduğu liderler, bildiriyi imzaladıklarını, nadiren düzenledikleri ortak basın toplantısıyla duyurdu.

Diğer liderlerin Irak’ın Kürt Devlet Başkanı Celal Talabani, Sünni Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Şii Devlet Başkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi ve Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani olduğu belirtilirken, yetkililer, bildiriyle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

El Maliki, siyasi süreci yeniden kurmak için ilk adımın 4 partinin ittifakı olduğunu, ortak bildirinin imzalanmasının da ikinci adım olduğunu söyledi. İktidardaki Şii partisiyle Kürt partileri bir süre önce ittifak oluşturmuştu.

Irak Başbakanı, bu siyasi anlaşma ve bildirinin tüm siyasi süreci yansıtacağını da kaydetti.

1156630cookie-checkABD Irak’ta ev bombaladı: 7 sivil öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.