ABD kapatılma davasını tartıştı

Washington'daki düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsünde, ABD'nin eski Ankara Büyükelçilerinden Mark Parris'in yönetiminde, Türkiye'de, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Anayasa Mahkemesinin kararının etkilerinin tartışıldığı bir panel düzenlendi. 

Panelde konuşan Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Kurucu Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti hakkında kapatma kararı verilseydi, başta ekonomi olmak üzere Türkiye için kritik konularda olumsuz bir etkisinin olacağını söyledi. Kalın, ''Şimdilik bu siyasi yargısal süreç mutlu bir notayla bitti'' değerlendirmesini yaptı. 

Türkiye'de kritik meselelerin ''halı altına süpürülerek ertelendiği'' yorumunu yapan Kalın, ulusal uzlaşma yolunun bulunması gerektiğini kaydetti. 

Avrasya Stratejik Araştırmalar Vakfı (ASAM) Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan da, parti kapatılsaydı ''kaotik bir ortamın'' oluşacağına dikkati çekti ve kapatma sürecinin kanunlar çerçevesinde yapılan meşru bir süreç olduğuna işaret etti. 

Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin ise AK Partinin karşılaştığı durumu futbol benzetmesiyle açıklarken, ''AKP iki sarı kart gördü, oyun dışı kalması gerekiyordu, ama, kırmızı kart alma sınırına dayandığı belirtildi ve 'bundan sonra daha dikkatli ol' denildi'' dedi. 

Yetkin, kapatma davasının tamamen Anayasa Mahkemesinin türban meselesiyle ilgili girişimi olduğunu da vurgulandı.

1175900cookie-checkABD kapatılma davasını tartıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.