‘ABD kardeş kavgası yaratmaya çalışıyor’

Cumhurbaşkanı Ahmedînejad, pazartesi günü başlayacak Cezayir ziyareti öncesi, Cezayirli gazetecilere  verdiği demeçte, ABD’nin bölge ülkelerine silah satışının yeni bir durum olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı; “Suudi Arabistan ve Kuveyt başta olmak üzere bölge ülkeleri bizim kardeşimi ve komşumuzdur ve
20 yıldan fazladır, Amerika bu ülkelere silah satışı yapıyor. bu güne kadar, bu ülkelere 300 milyar dolardan fazla silah satmıştır. Amerika,bölgedeki bizim kardeşlerimizle olan ilişkilerimizde ihtilaf çıkarmak istemektedir. Bu yolla bölgedeki hakimiyeti ve kontrolünü sağlamak istemektedir” diye konuştu.

“ABD YOLUN SONUNA GEDİ”

“Biz, komşu ve kardeşülkelere silah satışından kaygı ve endişe duymuyoruz” diyen Ahmedinejad şöyle devam etti:

“Çünkü, bölge ülkeleriyle kardeşlik ilişkilerimiz bulunmaktadır. Amerikalılar, bir takım bahanelerle, bölge ülkeleri arasındaki ilişkileri zedelemeye çalışıyorlar, bizim bölge ülkelerine tavsiyemiz, halkların kaynaklarını boşuna harcamasınlar. Bu kaynakları ülkelerinin kalkınması ve ilerlemesi için harcasınlar…”

ABD’nin İran’ı Arap düşmanı göstermeye çalıştığını öne süren Ahmedinejad, “ABD yolun sonuna geldi ve bu siyasetler 200 yıl önce  uygulanan siyasetlerdi ve artık geçmişte kaldı” dedi.

Ahmedinejad, nükleer programlarına yönelik bir soruyu da “Çalışmalarımızı da Uluslararası kanunlar çerçevesinde sürdürmek istiyoruz” diye yanıtladı.

İnsan hakları ile ilgili olarak da Ahmedînejad şunları söyledi:

“Amerikalı yetkililer, halkın telefonların dinleyebiliyor.İngiltere, halk kamera ile kontrol ediliyor bu insanların huzuru yok, ama insan haklarına bakışı da  budur. Bizde uygulanan insan haklarını kabul etmiyorlar.  Çünkü tek yanlı ve siyasi bir gözle bakmaya çalışıyorlar…”

CEZAYİR VE ORTA ASYA TURU

Pazartesi günü, Cezayir’e gidecek olan cumhurbaşkanı, Cezayir cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşme ardından, iki ülke arasında işbirliği anlaşmalarına imza atacak. Özellikle gaz ve petrol işbirliğinin yanı sıra, tarım, saniyi ve sağlık ile eğitim alanlarında işbirliği protoklerine imza atacak olan cumhurbaşkanı Cezayir temaslarından sonra da, Orta asya ülkelerine gidecek.

1155320cookie-check‘ABD kardeş kavgası yaratmaya çalışıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.