ABD, Kıbrıs görüşmelerinden memnun

ABD, BM Genel Sekreteri’nin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı İbrahim Gambari, Kıbrıs Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasındaki görüşmelerin sonucunu memnuniyetle karşıladığını açıkladı.



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, düzenlediği basın toplantısında, Lefkoşa’daki üçlü görüşmelere ilişkin bir soru üzerine, ”Gambari, Papadopulos ve Talat görüşmelerinin sonucunu memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.


McCormack, görüşmelerin, liderler tarafından üzerinde anlaşıldığı üzere bu ay sonunda başlamasını beklediklerini söyledi ve “Üzerinde anlaşmaya varılan formülün, Kıbrıs meselesinde kapsamlı müzakereler için yol açacağını umuyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu önemli çabalarda BM’ye ve her iki tarafa yardım etmeye hazır olacağız ve tarafları esnek ve hazır olmaya cesaretlendirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.


Bu durumda Annan planının ne olacağı yönündeki bir soru üzerine McCormack, “Biz son gelişmenin çok umut verici bir gelişme olduğunu düşünüyoruz ve bunun üzerine bir şeyler inşa edeceğiz” yanıtını verdi.


 

691110cookie-checkABD, Kıbrıs görüşmelerinden memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.