ABD: Kimse PKK’nın saldırmasını istemiyor

McCormack’a, günlük basın toplantısında, ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alan hangi örgütlere askeri operasyon düzenlenmesini uygun bulduğu soruldu.

McCormack bunun üzerine, PKK’nın Irak’tan Türkiye’ye düzenlediği saldırılarla ilgili Türkiye’de yoğun tartışmaların olduğunu kaydetti ve ”Kimsenin böyle bir şeyi istediğini sanmıyorum. Türk hükümeti bunu istemiyor. Irak hükümeti de istemiyor. Biz de istemiyoruz. Bu nedenle, bu problemle, işbirliği yoluyla nasıl başa çıkabileceğimize bakıyoruz. PKK’nın, Irak içinden Türkiye’ye saldıracağı bir durumla karşılaşılmaması için. Kimse bunu istemiyor. Biz, PKK’yı terörist bir örgüt olarak görüyoruz” dedi.

Irak’ın önerisiyle düzenlenmesi planlanan konferansa ilişkin soruları da yanıtlayan McCormack, geçmişte Irak ve Türk hükümetinin böyle bir süreci işlettiğini hatırlattı ve “Türk hükümeti, Irak’a komşu ülkelerle bir dizi görüşme yaptı” diye konuştu.

Iraklıların, bu toplantının katılımcılarını genişletmeye karar verdiğini belirten McCormack, “Biz bunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyoruz. Bu konferansa, Irak hükümetini desteklemek için bir fırsat olarak bakıyoruz” dedi.


 
 
 

1147030cookie-checkABD: Kimse PKK’nın saldırmasını istemiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.