ABD Merkez Bankası faiz indirdi

Fed’in para politikası organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) dün yaptığı toplantıda, yüzde 1,5 olan faiz oranını yarım puan indirerek yüzde 1’e çekti.

Fed, 30 Nisan’da yüzde 2’ye indirdiği gösterge faiz oranını, haziran, ağustos ve eylül aylarında yaptığı toplantılarda değiştirmemişti.

Ancak Fed, küresel finansal krizin bütün dünyayı etkilemeye başlaması üzerine 28-29 Ekimde yapılacak olağan toplantısını beklemeden 8 Ekimde faiz oranını yarım puan indirerek yüzde 1,5’e çekmişti.

Fed ile birlikte 8 Ekimde Avrupa Merkez Bankası (AMB), İngiltere Merkez Bankası, Kanada Merkez Bankası ve İsveç Merkez Bankası da (Riksbank) faiz oranlarını yarımşar puan indirmişti.

BAZI ÜLKELERE YENİ KREDİ HATLARI

Fed, ayrıca, küresel kredi kriziyle mücadelede yardımcı olmak için Bezilya, Meksika, Gürey Kore ve Singapur merkez bankalarına yeni kredi hatları açacağını da açıkladı.
Fed, her bir ülkenin merkez bankasına 30 milyar dolara kadar kredi sağlanacağını duyurdu.
ABD Merkez Bankası, diğer ülkelerle kurulanlara benzer yeni kredi hatları oluşturulması kararının “küresel mali pazarlarda likidite koşullarını geliştirmeye yardım için” alındığını belirtti. 

1181040cookie-checkABD Merkez Bankası faiz indirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.