ABD, PEJAK’ı teröristler listesine aldı

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, bu karar doğrultusunda varsa Pejak’ın ABD’deki kaynaklarına el konulacağı ve Amerikan vatandaşlarının Pejak ile iş yapmasının yasaklandığı bildirildi.

Terör ve finans istihbaratıyla sorumlu ABD Hazine Bakan Yardımcısı Stuart Levey, “Bu kararla, Pejak’ın, PKK ile olan terörist bağlantısını ortaya koyuyoruz ve Türkiye’nin vatandaşlarını saldırılara karşı korumasını destekliyoruz” dedi.
Açıklamada, Pejak’ın İranlı Kürtlere hitap edecek şekilde kurulmasına bizzat terör örgütü PKK’nın elebaşılarınca karar verildiği anlatıldı.

Bu çerçevede İranlı Kürt kökenli beş PKK mensubuna, PKK’dan bağımsız, ancak onunla ittifak görüntüsü içinde olacak şekilde 2004’te Pejak’in kurdurulduğu belirtildi. Pejak’in 40 kişilik “merkez komitesi” üyelerinin de PKK yöneticilerince tespit edildiği kaydedildi.

Nisan 2008 itibarıyla Pejak’in denetiminin, PKK yöneticilerinin bulunduğuna da işaret edildi. İran güvenlik güçleri, terör örgütü PKK gibi kuzey Irak’ta üsleri bulunan Pejak’lı teröristlerle zaman zaman çatışıyordu.

PKK’YA BİR DARBE DE SURİYE’DEN

AA’nın haberine göre PKK’ya bir darbe de Suriye’den geldi.

PKK’lıların Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümünü dolayısıyla önceki gün Şam ve Haseki kentlerinde protesto gösterisi düzenlemelerine izin vermeyen Suriye güvenlik güçlerinin, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Bu arada, PKK’lıların Halep, Kamışlı, Lazkiye, Afrin ve Ayn Al Arap’ta yaşayan Kürtlerden zorla para topladıkları ve örgüte kadro temini amacıyla Kürt ailelerin çocuklarını kaçırdıkları yönündeki ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri tarafından geçen hafta sonu gerçekleştirilen bir dizi operasyon sonucunda “örgüte büyük darbe indirildiği” açıklandı.

Aralarında sorumlularının da bulunduğu 19 örgüt üyesi yakalanarak, Şam ve Halep’teki cezaevlerine konuldu. Öte yandan, Halep, Afrin ve Haseki kırsalında bir grup PKK’lı ile Suriye güvenlik güçleri arasında yaşanan silahlı çatışmada 3 PKK’lı öldürüldü.
 

1187040cookie-checkABD, PEJAK’ı teröristler listesine aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.