ABD: PKK ile görüşmeyeceğiz

Ralston, Türk kamuoyunda yanlış anlamaların önüne geçmek için Türk medyasının yardımını istedi ve ”Ben koordinatör değil, özel temsilciyim ve PKK ile görüşmeyeceğim. Biz teröristlerle görüşmeyiz. Lütfen bu mesajı Türk halkına duyurun” dedi.

Ralston, Türk basınında çıkan haberlerde kendisinden ”PKK koordinatörü” olarak bahsedilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve sıfatının ”özel temsilci” olduğunu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da, bu yanlış tanımlamadan rahatsız olduğunu söylediğini aktardı.

Türkiye ve Irak’a kısa süre önce yaptığı ziyaretleri ”yararlı” olarak nitelendiren Ralston, bugün emekli Orgeneral Edip Başer ile bir konuşma yaptığını ve atılacak adımlar hakkında konuştuklarını anlattı.

Terör örgütü PKK’nın ”ateşkes” çağrısında bulunduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Ralston, ”Ateşkes iki devlet arasında, iki aktör arasında olur. Ben böyle bir şeyi ima bile etmek istemem. Belki bir çeviri hatasıdır. Zaman zaman böyle şeyler oluyor. Eğer PKK silah bırakırsa ve şiddeti reddederse bu olumlu bir adım olur. Ancak yapılması gereken çok şey olacak. Ayrıca PKK’nın silah bırakacağı yönünde şu anda elimde hiçbir bilgi yok” dedi.
 
PKK ile mücadelede ne tür önlemler alınabileceği yönündeki bir soruya karşılık Ralston, Irak hükümetinin yakında, kendisi ve Emekli Orgeneral Başer’in birlikte çalışabileceği bir isim atamasını beklediklerini belirtti.

Emekli Orgeneral Ralston, Iraklıların da PKK kamplarının kapatılmasını onayladığını hatırlattı ve ”Ben diyorum ki, (kapatılsın) demekle olmaz. Bir ekip oluşturalım, gidelim, kapatıldığını görelim” dedi.

FOTOĞRAF: Emekli Orgeneral Joseph Ralston,

1137460cookie-checkABD: PKK ile görüşmeyeceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.