ABD savaş gemisi İstanbul’da

Uçak gemilerini korumak ve füze saldırılarına karşı savunma yapma amacıyla geliştirilen ve Körfez Savaşı dahil pek çok yerde görev alan 20 yaşındaki geminin Kaptanı Matthew Sharpe, Karaköy’deki İstanbul Limanı’nda demirli olan savaş gemisine düzenlenen gezi sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD’nin Türkiye ve Türk donanmasıyla ortak çalışmalar yürüttüğünü belirterek, Türk donanmasıyla beraber birçok eğitim ve tatbikat gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


İstanbul’a Türkiye ile bağları güçlendirmek için geldiklerini belirten Sharpe, “Dostluğumuzu ve yakınlığımızı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.


İstanbul’a ilk kez geldiğini söyleyen Kaptan Sharpe, “Hem geminin hem de benim ilk defa İstanbul’a gelişimiz. Burası çok güzel bir şehir. Her köşesi o kadar canlı ki üniformamı çıkarıp şehri gezmek için can atıyorum” diye konuştu.



Basın mensuplarına geminin çeşitli bölümlerini gezdiren kruavzörün Halkla İlişkiler Subayı Ensign Veronika Rice da hava, deniz ve denizaltındaki unsurlara karşı savunma yapabilen geminin bir kısmı su altında olmak üzere toplam 10 kattan oluştuğunu, 172 metre uzunluğa ve 16,7 metre genişliğe sahip olduğunu olduğunu kaydetti.


Rice, 6’sı kadın 380 mürettebata sahip gemide arama, kurtarma ve keşif amaçlı 2 adet SH-60 Seahawk tipi helikopter bulunduğunu, geminin seyir halindeyken yakıt ikmali yapabildiğini, ön ve arka kısmında 122’şer dikey füze fırlatıcısı yer aldığını ifade etti.


Rice, gemide ayrıca füzelere karşı savunma amaçlı kullanılan ve dakikada 4 bin 500 el ateşlenebilen otomatik bir silahın da bulunduğunu kaydetti.
ABD savaş gemisinin, İstanbul Limanı’nda 4 gün kalacağı öğrenildi.



 

1056450cookie-checkABD savaş gemisi İstanbul’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.