ABD Suriye uçağı vurdu, Rusya kızdı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Rakka’nın güneyinde Suriye Ordusu’na ait bir uçağı düşürdü. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM’dan yapılan açıklamada, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının, Tabka ilçesinin güneyinde bulunan PYD‘nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri’ne yakın alanlarını bombaladığı ifade edildi.

Olayın ardından, CENTCOM, Suriye rejimine ait uçağın düşürüldüğü açıklandı. Suriye ordusu da uçağın düşürüldüğünü doğruladı. Düşen uçağın pilotuna ulaşılamadığı belirtildi…

UÇAK.jpg

RUSYA’DAN TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Rakka’da Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını düşürmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Suriye’de tek taraflı adımlar atmaktan kaçınmasını istedi.

Lavrov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan Suriye barış görüşmelerinin bir sonraki turunun 10 Temmuz’da başlayacağını da söyledi.

Rusya, İran ve Türkiye’nin Astana süreci çerçevesinde teklif ve girişimlerinde Suriye hükümetiyle anlaştığını da vurgulayan Lavrov “Tüm taraflar böyle davranmalı. Suriye’deki güvenli bölgeler, ilerleme kaydedebilmek için olası seçeneklerden biri. ABD ve Suriye’de güçleri veya akıl hocaları olan tüm tarafları hükümetin onayıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla koordine olmaya çağırıyoruz” dedi.

2099640cookie-checkABD Suriye uçağı vurdu, Rusya kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.