ABD teröre karşı en iyi dostmuş

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ”Küresel Terörizm Modelleri 2004” raporunda, PKK’nın amacının ”bağımsız ve demokratik bir Kürt devleti kurmak” olarak belirtilmesinin, bazı gazeteler tarafından eleştirilmesi üzerine ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden bir açıklama yapıldı.


Yapılan açıklamada, aynı ifadenin önceki raporlarda da yer aldığı hatırlatılarak şöyle denildi:


”Söz konusu cümle yalnızca PKK’nın amacını kendi tarif ettiği şekilde belirtmektedir. Hiçbir şekilde ABD’nin bu amaçları desteklediği anlamını taşımamaktadır. PKK’nın bir terör örgütü olduğu yolundaki ABD görüşünde ve ABD’nin PKK tehdidinin saf dışı edilmesine yardımcı olma konusundaki yükümlülüğünde hiçbir değişiklik yoktur. İnsan öldüren, sindirme politikası güden, gasp yapan ve diğer yasadışı faaliyetlerde bulununan gruplar, amaçları her ne olursa olsun terörist örgütlerdir. PKK gayet açık şekilde bu kategoride yer almaktadır. Türkiye’nin yıllardır PKK tehdidini yok etme çabalarında ABD’den daha iyi dostu olmamıştır. Bu işbirliği devam edecektir.”


Öte yandan, Washington’un, insan hakları ihlalleriyle ve teröre destek vermekle suçladığı Sudan’ın İslamcı hükümetiyle, istihbarat ve terörle mücadele alanlarında yakın ilişki kurduğu belirtildi.

1020540cookie-checkABD teröre karşı en iyi dostmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.