ABD, Türkiye ile birlikte yas tutuyormuş

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wood, yazılı açıklamasında, “ABD, 4 Ekimde Şemdinli'de yapılan PKK saldırısını kınıyor. Bu hain terör eyleminde ölen askerlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunarız. Bu trajik kayıp için Türkiye'nin vatandaşlarıyla birlikte yas tutuyoruz” dedi.


Wood, PKK'nın, ABD, Türkiye ve Irak'ın düşmanı olarak görüldüğünü vurguladığı açıklamasında, “PKK'ya silah bırakma ve şiddet eylemlerine son verme yönünde uzun süredir yaptığımız çağrıyı tekrarlıyoruz. Bu teröristleri yenilgiye uğratma kararlılığımızla Türkiye ile dayanışma içindeyiz” ifadesini kullandı.


350 PKK'lı  Aktütün sınır karakoluna Irak topraklarından ağır silahlarla saldırdı. 15 asker şehit, 2 asker kayıp, 21 asker yaralı. 23 terörist öldürüldü.


GENELKURMAY'DAN BASINA BİLGİ 


Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile savunma muhabirlerine son terör olaylarına ilişkin bilgi verecek.


Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda saat 14.00'te başlayacak toplantıda, başta Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışma olmak üzere terörle mücadele konusunda basın mensupları bilgilendirilecek.

1067460cookie-checkABD, Türkiye ile birlikte yas tutuyormuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.