'ABD, Türkiye'den izin istiyor'

Whitman, şu ana kadar 14 adet Amerikan askeri kargo uçağının Gürcistan'a insani yardım taşıdığını ve Washington'ın, bu insani yardımların deniz yoluyla da taşınması olasılığını değerlendirdiğini kaydetti.


Whitman, 14 Amerikan uçağının Gürcistan'a taşıdığı yardımın toplam 4,2 milyon dolar değerinde olduğunu ve tıbbi malzemeler, antibiyotik, battaniye, çadır, su ve yiyecek içerdiğini kaydetti.


Whitman, ''ABD Dışişleri Bakanlığı, insani yardım operasyonlarının devamını sağlamak için diğer olasılıklara da bakıyor. Bunlar arasında donanma gemilerinin kullanımı da bulunuyor'' dedi. Whitman, ''ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk Boğazları'ndan geçiş için gerekli anlaşmanın sağlanması ve buna benzer şeyler üzerinde çalışıyor'' diye konuştu.
Whitman, gemilerin türü konusunda bilgi vermedi.


Boğazlar'dan uluslararası geçiş, 1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi çerçevesinde düzenleniyor. 
 


RUSYA VE GÜRCİSTAN ARASINDA ESİR DEĞİŞİMİ


İGOTİ – Gürcistan ile Rusya arasındaki esir değişiminde bugün karşılıklı olarak 5 Rus askeri ile 13 Gürcü askeri ve 2 sivilin serbest bırakıldığı bildirildi.


Gürcistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksandre Lomaia, "Fransa'nın Tiflis Büyükelçisi'nin aracılık ettiği esir değişimi sürecinin sorunsuz tamamlandığını" söyledi.


Lomaia, Ruslara aralarında iki pilotun da bulunduğu 5 askerin teslim edildiğini söyledi.

1064970cookie-check'ABD, Türkiye'den izin istiyor'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.