ABD ve Irak’a fitneyi bertaraf edin çağrısı

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadele konusunda ”Biz şimdi Irak hükümetinden ve müttefikimiz ABD’den uluslararası hukukun, anlaşmaların ikili taahhüt ve iyi niyet beyanlarının gereği olarak, bu fitnenin oradan bertaraf edilmesini istiyoruz” dedi.
 
Hükümet sözcüsü Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çiçek, toplantıda terörle ilgili gelişmeleri de değerlendirdiklerini belirterek şu ana başlıklara değindi:


* ”Biz şimdi Irak hükümetinden ve müttefikimiz ABD’den uluslararası hukukun, anlaşmaların ikili taahhüt ve iyi niyet beyanlarının gereği olarak, bu fitnenin oradan bertaraf edilmesini istiyoruz.”
* ”Beklentimiz, Irak hükümetinin süratle, komşusu Türkiye’ye yönelik bu terör tehdidinin ortadan kaldırılmasını amaçlayan tedbirleri almasıdır ve müttefikimiz ABD’nin de bu süreçte Irak hükümetine destek olmasıdır.”
* ”Herkes bir şeyden emin olmalıdır. Devlet ve Hükümet olarak terörle mücadeleyi ne pahasına olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan tüm dünyanın haberinin olması lazım.”
* ”Devlet ve Hükümet olarak, bilinen bilinmeyen ne tedbir varsa, 1984’ten bu tarafa terörle mücadelede edindiğimiz bütün tecrübeleri de değerlendirmek suretiyle devletin her kademesinde alınabilecek ne tedbir varsa bunları alıyoruz, almaktayız ve alacağız. bu kararlılığın herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir.”
* ”Terörle mücadele açısından Hükümetten istenen bir direktif var ise bir talep söz konusu olacaksa bunun kararlılıkla gereğinin yapılacağı çok açık ve seçik bir şekilde ifade edilmiştir. Çünkü terörle mücadele bizim Hükümetimizin birinci önceliğidir.”
* ”Bu mücadelenin hedefi doğrudan doğruya bölücü terör örgütüdür ve teröristlerdir, ülkenin birliğine, dirliğine, huzuruna, barışına, anayasal düzenine kastedenlerdir.”
* ”PKK’yı terör örgütü olarak kabul edenlerden destek, samimiyet ve işbirliği bekliyoruz.”
* ”Türkiye’nin uluslararası ve iç hukuktan doğan hakları var. Terörle mücadele, uluslararası hukukta ilgili ülkeye hak veriyor.”

1032070cookie-checkABD ve Irak’a fitneyi bertaraf edin çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.