ABD ve İngiltere’den krize karşı işbirliği

İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile ABD Başkanı George W. Bush arasında, finansal krize karşı işbirliği konusunda anlaşmaya varıldığı ve planın özünü, bankacılık sistemini izleyip kurala bağlayacak ve bu konuda öneriler geliştirecek bir yapının meydana getirilmesinin oluşturduğu belirtildi.


Bu konudaki uzlaşmanın, geçen Çarşamba günü İngiltere Maliye Bakanı Alastair Darling ile ABD Hazine Bakanı Hank Paulson arasında yapılan görüşmede gerçekleştiğine dikkati çeken Financial Times gazetesi, oluşturulacak kurulda Londra ve Washington’da görev yapan hazine ve maliye yetkililerinin görev yapacağını bildirdi.


Planın 11 Nisan’da Washington’da yapılacak G7 toplantılarında olgunlaştırılacağı ve Brown ile Bush’un da bu hafta Budapeşte’de yapılacak NATO toplantılarında, finansal krizi yenecek işbirliği üzerinde görüşmeler yapacakları kaydedildi.


Grubun sayısal ve yapısal planlamasının da bugünlerde son şeklini alacağına dikkat çekilirken, her iki ülkedeki maliye ve hazine yetkililerinin de, oluşturulması düşünülen yapının son derece önemli bir rol oynayacağına inandıkları belirtildi.


 

811430cookie-checkABD ve İngiltere’den krize karşı işbirliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.